Андрагогіка і герогогіка в концепції сталого розвитку суспільства

20.05.2120 травня 2021 р. (14.00-16.00 год.) пройшло секційне онлайн-засідання кафедри педагогіки і психології вищої школи «Андрагогіка і герогогіка в концепції сталого розвитку суспільства» (зав. кафедри – професор Дем’яненко Н.М.) в ході Міжнародної науково-практичної конференції «Ціннісно-орієнтований сталий розвиток освіти: уроки ЄС для України» (18-20 травня 2021 р.).

Конференція проводилась у рамках імплементації проєкту напряму Жана Монне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» Erasmus+ Jean Monnet Project «European values of diversity and inclusion for sustainable development» (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT та у співпраці із проєктами - Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES) 620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR, за сприяння та участі Національного Еразмус Офісу в Україні, Української асоціації дослідників європейських цінностей в освіті (AREVE), Української асоціації викладачів та дослідників європейської інтеграції (APREI), Української асоціації платформи Європейських Студій сталого розвитку, Факультету педагогічних наук DISFOR – Університет Генуї (Італія), Університету Жиліна (Словакія) (куратор проєкту – професор Марья Нестерова).

Модератором секції “Андрагогіка і герогогіка в концепції сталого розвитку суспільства» виступила Наталія Дем’яненко, доктор педагогічних наук, професор, завідувачка кафедри педагогіки і психології вищої школи, координатором - Ірина Кравченко, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри педагогіки і психології вищої школи. Рамкові виступи були представлені доповідями: «Герогогіка в контексті демографічного старіння населення» (Наталія Дем’яненко); «Грамотність як соціальний індикатор і показник ефективності освіти дорослої людини» (Наталія Акініна), «Культурологічний підхід в освіті дорослих» (Вікторія Смікал), «Підготовка майбутнього викладача закладу вищої освіти до андрагогічної діяльності» (Ірина Кравченко). В обговоренні взяли участь викладачі (Ірина Дубровіна, Ольга Задорожна та ін.) і студенти випускової кафедри педагогіки і психології вищої школи. 

   
ПнВтСрЧтПтСбНд