Творча зустріч з Едемом Хайрлаєвим

main_photo24 вересня 2021 року відбулася творча зустріч студентів 1-4 курсів денної і заочної форми навчання за освітньою програмою “Педагогіка дозвілля: івент-освіта” з Едемом Хайрлаєвим – івентором, психологом, учителем, вожатим/заступником директора дитячого табору "Озерний" МДЦ "Артек" (2001-2005), практичним психологом/директором дитячого табору “Artek-Semmering” ПДЗОВ “Артек-Буковель” (2015-2016).

У заході взяли участь і викладачі кафедри педагогіки і психології вищої школи – Н. М. Дем'яненко, зав. кафедрою, д. пед. наук, професор; А.А. Булда, д. пед. наук, професор; доценти, к. пед. наук І. В. Дубровіна та Л. А. Іванова.

Зустріч відбулася в рамках творчого проєкту “Організація івентів: вітчизняний і зарубіжний досвід”. Едем Серверович поділився досвідом, набутим в “Артеку”, під час роботи в школі та в процесі організації літнього відпочинку для кримськотатарських дітей і підлітків. Розкрив методику організації різних форм дозвілля: “Смартлаб” (розумна лабораторія), челендж, фінансова гра, настільні розвивальні та дидактичні ігри, різноманітні творчі конкурси тощо.

В івент-індустрії для дітей і молоді, наголосив гість зустрічі, важливим є виховна складова. Важливо чітко визначати мету й завдання івенту, очікувані результати, таймінг, адже світ івентів для дітей і молоді – це такий багатогранник, майданчик для розвитку і величезний ринок безкінечних можливостей розумного пізнавального дозвілля.

Донька Едема Серверовича – Феріде, учениця 5 класу, поділилася своїм досвідом активного дозвілля. Вона приймала участь в літературному конкурсі: написала казку кримськотатарською мовою, яку потім інсценували не тільки діти, а й професійні актори.

Післядією зустрічі для 1-2 курсу стане використання почутої інформації в процесі навчальною практики. Студенти 4 курсу на практичних заняттях з “Методики організації культурно-освітньої дозвіллєвої діяльності” розроблятимуть методичні сценарії організації челенджів, фінансових ігор тощо.

photo   photo

   
ПнВтСрЧтПтСбНд