Майстер-клас «Панно «Квіти» - об’ємна аплікація»

main photo25 жовтня 2021 року о 13:00 відбувся майстер-клас для студентів освітньо-професійної програми «Педагогіка дозвілля» на тему «Панно «Квіти» - об’ємна аплікація»

Мета майстер-класу - ознайомлення з технологіями створення об’ємних аплікацій з паперу.
Ведуча майстер-класу: Людмила Шаміліївна Мімуліна, заступник директора з навчально-методичної роботи Комунального закладу позашкільної освіти Білоцерківської міської ради Об’єднання клубів за місцем проживання «Дивосвіт», керівник гуртка, методист.
Організатор заходу: Ірина Володимирівна Дубровіна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки, педагогічного факультету НПУ імені М.П.Драгоманова

Студенти ознайомилися з навчальною програмою з позашкільної освіти «Витівки» Л.Ш. Мімуліної. В програмі представлено сучасні виокремлені течії паперового мистецтва так і техніки, засновані на відтворенні на папері різних технік, що виконуються зазвичай з використанням інших матеріалів. При викладанні навчального матеріалу простежуються міжпредметні зв'язки з такими предметами, як образотворче мистецтво, історія, трудове навчання, природознавство, креслення, математика, фізика тощо. Відбувається практичне застосування навчального матеріалу різних предметів або проводиться підготовка до засвоєння основного матеріалу шкільної програми.

На майстер-класі було опрацьовано розділ програми «Аплікація», у якому розкриваються значення та поняття аплікації як виду декоративно-ужиткового мистецтва, показується класифікація аплікації за змістом, видами, технологією виготовлення та використанням різноманітних матеріалів, розглядаються засоби виразності в аплікації.
Підчас майстер-класу було практично опрацьовано наступні теми програми:
- Нарізна мозаїка
- Виривна мозаїка
- Айріс-фолдінг
- Аплікація з геометричних фігур
- Геометрична мозаїка
- «Вишивка» паперовими стрічками

Студентам дуже сподобався практичний показ технік та детальне роз’яснення виконання його з дітьми. Завершенням роботи стали поробки здобувачів вищої освіти.

photo1 photo2 photo4

photo3 photo5

   
ПнВтСрЧтПтСбНд