Міжнародна академічна мобільність студентів

main photoЄгорова Анастасія, студентка 4 курсу денної форми навчання (ОП «Педагогіка дозвілля») з 17 по 25 жовтня 2021 року проходила фахову виробничу практику в межах міжнародної академічної мобільності на базі Слов’янських шкіл Нідерландів (структурне відділення Міжнародної громадської організації “Європейська академія освіти”, м. Леусден, Нідерланди). В ході практики студентка виконувала обов’язки педагога-організатора культурно-дозвіллєвої діяльності в дитячому таборі “Зірочка”.

 

Пропонуємо короткий репортаж з місця події. Отже, Нідерланди очима Анастасії Єгорової:
“Ну що ж, хвилювання трохи вщухли. Літаком до Дюссельдорфа, потім автомобілем з Німеччини в Нідерланди. І вже вранці першого дня моєї практики – заїзд дітей до табору. За програмою першого дня — підготовка і відкриття тематичної зміни “Закулісся”. Зміна присвячена театру, і кожен загін — це маленький театр: ляльковий, музичний, дитячий та ін. Більшість дітей знайомі один з одним, адже вони навчаються в одній школі. І саме цей фактор впливав на те, що педагоги-організатори загонів мали і самі проявляти креативність, і залучати дітей і підлітків до активного творчого і пізнавального відпочинку.
Програма театралізованого дійства протягом наступних чотирьох днів — це і майстер-класи з українським режисером, і тренінги з хореографії, різноманітні ігри, конкурси, вікторини, хобі клуби. Корисними для зміцнення здоров’я — плавання в басейні, прогулянки лісом. Навіть одного дня ми потрапили під дощик, але юні голландці його не бояться і знають, як вберегтися.
Яскраві, насичені цікавими пізнавальними івентами для дітей всі дні таборування, екскурсії для педагогів табору по Амстердаму, Утрехту та Ньювегейну — це неймовірні враження на все життя, цінний досвід спілкування, організації інтенсивної різноманітної діяльності.
Моя щира вдячність Е. Сміту — президенту МГО “Європейська академія освіти”, О. Л. Сміт — директору Словянських шкіл Нідерландів, Л. А. Івановій, доценту кафедри педагогіки — організатору практики від кафедри педагогіки, Н. М. Дем’яненко, доктору педагогічних наук, професору, завідувачці кафедри педагогіки, І. В. Дубровіній, доценту кафедри педагогіки — керівнику фахової виробничої практики за віру в мене, надану можливість відкривати нові горизонти моєї майбутньої професії”.

photo1 photo2

photo3 photo4

   
ПнВтСрЧтПтСбНд