Семінар-практикум для студентів 1-4 курсу

від УДЦ "Молода гвардія"

main photo22 листопада 2021 року відбувся семінар-практикум для студентів 1-4 курсу, які здобувають освіту за програмою “Педагогіка дозвілля: івент освіта”, який провели фахівці науково-методичного відділу Українського дитячого центру “Молода гвардія”: завідувачка Н. В. Щубелка, канд. філософських наук, доцент та методисти Юлія Володимирівна, Юлія Вікторівна, Андрій та педагоги-організатори Андрій, Дарина, Ірина.

Відкрив семінар професор Т. О. Олефіренко, декан педагогічного факультету, який наголосив на важливості співпраці з УДЦ “Молода гвардія”.

Сьогодні дитячий центр є флагманом в організації відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків України, методичним центром у питаннях підготовки студентів багатьох ЗВО України, які мають можливість працювати у центрі на посаді педагога-організатора. І у майбутніх педагогів-організаторів культурно-дозвіллєвої діяльності є перспектива проходити не тільки практику в УДЦ “Молода гвардія”, а й вчитися у досвідчених фахівців тонкощам організації дозвілля для дітей і підлітків.

Методисти “Молодої гвардії” розкрили особливості планування тематичних змін, структуру зміни та ціннісно-цільові установки кожного періоду зміни. Тимчасове дитяче об’єднання в умовах дитячого центру — діти й підлітки з усіх областей України від 7 до 17 років, для яких дорослі організовують розумний, цікавий, плідний відпочинок.

У семінарі від педагогічного факультету і кафедри педагогіки взяли участь заступники декана професор О. В. Матвієнко, доктор педагогічних наук; професор І. М. Шапошнікова, кандидат педагогічних наук; завідувачка кафедри педагогіки Н. М. Дем’яненко, доктор педагогічних наук, професор; гарант програми “Педагогіка дозвілля” С. А. Кушнірук, доктор педагогічних наук, доцент; професор А. А. Булда, доктор педагогічних наук; доцент В. І. Саюк, кандидат педагогічних наук, доцент; доцент Л. А. Іванова, кандидат педагогічних наук.

Практична частина семінару — ігри онлайн, які варто проводити в організаційний період зміни в дитячому таборі, оскільки вона спрямовані на знайомство та згуртування дітей.

photo1 photo2

   
ПнВтСрЧтПтСбНд