Творча зустріч студентів із дитячою письменницею

Ларисою Ніцой

main photo26 листопада за сприяння стейкхолдера кафедри педагогіки (бакалаврська освітня програма “Педагогіка дозвілля. Івент-освіта”) ГО “Європейські інновації для молоді” відбулася творча зустріч з дитячою письменницею Ларисою Ніцой на тему “Патріотичне виховання та дозвілля дітей і підлітків”.

Зустріч відбулася в рамках національної академічної мобільності. Співпраця кафедри педагогіки (присутні — зав. кафедрою професор Н. М. Дем’яненко; гарант програми ОП “Педагогіка дозвілля. Івент освіта” доктор пед. наук С. А. Кушнірук; доцент Л. А. Іванова, канд. пед. наук та ін.) Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова з кафедрою педагогіки (присутні — професор Н. А. Сівак, канд. пед. наук, доцент; доцент Н. В. Казакова, канд пед. наук, доцент та ін.) Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії є вже досить плідною і перспективною.

Актуальна тема творчої зустрічі з дитячою письменницею Ларисою Ніцой викликала не тільки у студентів, а й у викладачів обох кафедр. Чимало питань і щодо тематики казок, і чим надихається пані Лариса, коли пише казки для дітей, і що вплинуло на її становлення як письменниці та ін. Найбільший відгук від учасників зустрічі отримала патріотична казка “Незламні мураші”, адже вона про наше сьогодення: військові дії на Донбасі, боротьба за свободу й гідність, і як дітям озвучувати й пояснювати дорослі питання. Лариса Ніцой поділилася своїми дослідженнями щодо вивчення рідної мови в європейських країнах, підходах до цього питання в Україні та Польщі, Чехії, і який досвід можна використати нам, українцям. Корисними стали поради, як організовувати дозвілля, на що варто звертати увагу дітей і підлітків, якими питаннями мають опікуватися дорослі, виховуючи патріотів України.

Завершенням зустрічі стала ініціатива студентів і викладачів — продовжити добру традицію: запустити нову всеукраїнську хвилю до дня Святого Миколая “Дорослі читають дітям”. Акція відбуватиметься в групі “Дорослі читають дітям” в соціальній мережі Мета (Фейсбук). Про акцію буде окреме оголошення та умови участи.

photo1photo2

photo3photo4

   
ПнВтСрЧтПтСбНд