«Україна очима Грубичів»

Івент-майстерня від журналіста, телеведучого
Костянтина Грубича та Влади Грубич,
спеціальної кореспондентки “Сніданку з 1+1”

main photo10 квітня 2022 року у Віртуальному Івент-центрі кафедри педагогіки Педагогічного факультету НПУ імені М. П. Драгоманова відбулася івент-майстерня відомого журналіста, телеведучого Костянтина Грубича та Влади Грубич, спеціальної кореспондентки “Сніданку 1+1” на каналі 1+1.

Костянтин Грубич відомий глядачам як ведучий програмам: “Вибрики”, “Не всі дома”, “Знак якості”. Далі працював у програмі “Сніданок” на каналі “1+1”, “Смачна країна”, потім у проєкті “Все буде добре”, “Польова кухня” в ТСН на 1+1. Учасники івент-майстерні цікавилися різноманітними питаннями: як починався шлях журналіста, що варто враховувати при спілкуванні з незнайомими людьми під час інтерв’ю на вулиці, чи важливо сьогодні плекати українську мову та ін.

На зустріч із журналістами організатори запросили не тільки викладачів та студентів Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, а й колег-партнерів і студентство з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Студентам було цікаво дізнатися, які книги були першими самостійно прочитаними, які стали значимими в житті Влади, чому обрала професію журналістки, як обирає теми і героїв свої репортажів, в яких регіонах країни вже побувала.

“Яка вона, наша Україна, очима Грубичів?” — запитували учасники зустрічі у Костянтина та Влади, які тільки-но напередодні побували у звільненому від окупантів Ірпені та Бучі. Влада заочно познайомила всіх присутніх на онлайн зустрічі з героїнею свого репортажу — бабусею Надею, історія якої не може не зворушити. Україна наша красива, щедра, гостинна, доброзичлива, і на жаль, сьогодні розбита війною і омита сльозами дітей і дорослих.

Всі ми впевнені в перемозі, у кожного свої мрії, бажання, хто що зробить у першу чергу після перемоги. “А поки ми маємо бути пильними, виваженими, зберігати здоров’я, вчитися, працювати, кожен на своєму місці робить важливу справу і наближати перемогу”, - звернулися організатори зустрічі до всіх учасників.

photo1

   
ПнВтСрЧтПтСбНд