«Вимушені переселенці: організація дозвілля для українських дітей в Хорватії»

Творча зустріч із Юлією Гуздуп, співзасновником/директором мережі приватних дошкільних закладів “Літл Піпл” в Україні

main photo11 квітня 2022 року в рамках віртуального Івент-центру кафедри педагогіки НПУ імені М. П. Драгоманова (зав. кафедри – професор Дем’яненко Н. М.) відбулася творча онлайн-зустріч із Юлією Гуздуп, психологом, гештальт-терапевтом, працівником МДЦ “Артек” (2005-2010 рр.), співзасновником/директором мережі приватних дошкільних закладів “Літл Піпл” в Україні. Організатор і модератор зустрічі – доцент кафедри педагогіки Л. А. Іванова.

Тему зустрічі “Вимушені переселенці: організація дозвілля для українських дітей в Хорватії” Юлія розкривала через свій досвід роботи вожатою в МДЦ “Артек”, мотивацію щодо створення приватного садочка — підростав син Мирон, — виникало бажання бути корисною дітям, батькам, які виховують дітей з особливими потребами, та вимушеним виїздом за кордон, коли почалася війна. На запитання “Які дозвіллєві нетрадиційні форми роботи впроваджувалися в мережі дитячих садочків “Літл Піпл” в Україні” Юлія презентувала свято Нептуна (є у садочку басейн), театралізовані вистави дітей і вихователів для батьків, читання казок на природі, малювання тощо.

Географія на зустрічах у віртуальному івент-центрі з кожним разом розширюється, і сьогодні були присутні викладачі і студентство із Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Ужгородського національного університету, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, а також багато друзів артеківців із Херсонської, Київської та Черкаської областей. Молоді було цікаво дізнатися про умови започаткування бізнесу в Україні, можливості організації дитячих садочків у Хорватії, викладачам — про умови перебування українців у Хорватії, сприйняття українців місцевими жителями, чим цікавляться українці за кордоном, що корисне європейське можна запропонувати українцям для впровадження в практику.

Щодо організації дозвілля в умовах перебування українських дітей за кордоном, і зокрема у Хорватії, Юлія Гуздуп поділилася планами організації в муніципальних дошкільних установах груп для українських дітей та перспективами роботи на літо.

photo1 photo2

   
ПнВтСрЧтПтСбНд