«Організація оздоровлення та дозвілля дітей
в дитячому таборі «Едельвейс».
Досвід прийому дітей внутрішньо переміщених українців»

Зустріч із директором дитячого табору
Анатолієм та Олександрою Алексеєвими

main photo15 квітня 2022 року за програмою віртуального івент-центру від кафедри педагогіки (зав. кафедри Н. М. Дем’яненко, д.п.н., професор) відбулася творча зустріч із Анатолієм Івановичем та Олександрою Алексеєвими, засновниками дитячого табору “Едельвейс” (Карпати).

Серед учасників заходу викладачі та студенти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова – ОП “Педагогіка дозвілля”, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та артеківці різних поколінь.

У системі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку “Едельвейс” відомий тим, що це сімейний заклад. Анатолій, Олена та їхня донька Олександра вже більше десяти років організовують дозвілля для дітей та підлітків.

Наразі, під час війни, родина Алексеєвих та їхні вихованці, які вже стали дорослими, виконують безліч важливих завдань: в’яжуть маскувальні сітки, координують переселенців у дорозі в Україні та Європі, допомагають на блокпостах, безкоштовно приймають переселенців у своїх таборах в Карпатах (селище Орявчик) та на Дніпропетровщині – за час війни вдалося прийняти більше 350 осіб. А ще опікуються тваринами й допомагають у пошуках притулків та багато інших справ.

Влітку “Едельвейс” впроваджуватиме волонтерський проєкт “Діти війни”.

Учасників зустрічі цікавили питання умов відпочинку, проживання, праці інструкторів та критеріїв їх відбору, походів, театралізованих заходів, цінова політика та ін.

Олександра й Анатолій поділилися зі студентами своїм баченням відпочинку сучасних підлітків, можливостями дитячого організму. З досвіду роботи й за спостереженнями наші діти й підлітки є набагато витривалішими, спортивними та відповідальними, ніж зазвичай здається на перший погляд, – впевнений Анатолій Іванович. На завершення зустрічі він запросив студентів співпраці до влітку.

Організатор і модератор заходу – Л. А. Іванова, доцент кафедри педагогіки.

photo1 photo2

   
ПнВтСрЧтПтСбНд