Творча зустріч із дитячою письменницею, поеткою
Валентиною Захабурою

main photo19 квітня 2022 року відбулася творча зустріч студентів та викладачів кафедри педагогіки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова з українською дитячою письменницею Валентиною Захабурою.

Серед присутніх на зустрічі були також і викладачі та студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Перші кроки як поетки, тематика прозових творів для юні, з кого пише письменниця своїх героїв, на які книги у підлітків найчастіше є попит (пані Валентина працює бібліотекарем), які книги справили враження ще в дитинстві, з чого почався поетичний шлях, як поєднується робота в бібліотеці й творчість, які ресурси допомагають сьогодні, у час війни, знаходити сили й жити – такі питання цікавили учасників зустрічі.

Валентина Захабура – особистість яскрава, вона є виконавицею власних пісень, організаторкою літературних студій для дітей та юнацтва, учасницею фестивалів авторської пісні і поезії «Відкриті Небеса», «Рутенія», «Sevama fest», фестивалів Трипільське коло", проєктів «Міцна Поезія», авторського клубу поезії “Гітара по колу”.

“Книга – це зброя, книга – це ліки”, – так на завершення зустрічі відповіла гостя на прохання назвати, з цим асоціюється сьогодні книга.

photo1

   
ПнВтСрЧтПтСбНд