25 вересня 2023 р. магістранти освітньо-професійної програми «Педагогіка вищої школи» та освітньо-професійної програми «Андрагогіка. Освіта дорослих» з гарантом програми доц. Вишківською Вандою Болеславівною відвідали Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України. Зустріч було організовано у рамках Угоди про забезпечення умов для проходження практики здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти між Українським державним університетом імені Михайла Драгоманова та ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України

0 2023

1 2023

З вітальним словом до студентів звернулася директорка Інституту,  доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України Лук’янова Л.Б. Лариса Борисівна ознайомила гостей з історією та сьогоденням Інституту, акцентувала увагу на сучасних векторах, проблемах і перспективах  розвитку освіти дорослих в Україні, окремих аспектах європейського досвіду професіоналізації освіти дорослого населення; на інноваційних практиках професійного та особистісного розвитку науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти.

2 2023

 

Завідувачка відділу андрагогіки, доктор педагогічних наук, професор Аніщенко Олена Валеріївна окреслила змістові та організаційні аспекти діяльності відділу андрагогіки, охарактеризувала окремі наукові школи Інституту. Науковцем було окреслено особливості редакційно-видавничої діяльності науковців відділу, презентовано досвід підготовки до друку фахових видань Інституту (http://ipood.com.ua/naukovi-vidannya-274/ ), діяльність Освітнього хабу ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України, зокрема роботу одного із хабів – Центру андрагогічної майстерності (https://ipoodhab.com/centre-of-andragogy-mastery )

3 2023

Також магістранти взяли участь у роботі вебінару «УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА В КОМІКСАХ: результати проєкту Українського культурного фонду». Обговорення (за участі авторки проєкту Ольги Ходацької, його керівниці Надії Грачової, наукових співробітників Інституту педагогічної освіти та освіти дорослих, магістрантів ОПП «Педагогіка вищої школи») переконало, що «Українська література в коміксах» допоможе популяризувати українську літературу, розвинути читацькі інтереси, удосконалити мовну компетентність, сформувати міцні та гнучкі знання з української літератури й мови.

4 2023

«Безперечно, практика магістрантів є важливим компонентом освітньо-професійних програм для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра. Як обов’язкова складова освітнього процесу підготовки здобувачів вищої освіти до педагогічної діяльності, практика магістрантів уможливлює набуття ними практичного досвіду, а також закріплення теоретичних знань, отриманих в університеті. Практика, організована на засадах партнерської взаємодії закладів вищої педагогічної освіти і наукових установ НАПН України, покликана сприяти оволодінню ключовими компетентностями, формуванню ціннісних орієнтирів майбутніх викладачів, індивідуального стилю професійної діяльності тощо», - підкреслили у підсумку Олена Аніщенко, завідувачка відділу андрагогіки та Мирослава Вовк, завідувачка відділу змісту і технологій педагогічної освіти.

   
ПнВтСрЧтПтСбНд