Вплив університетів на формування та реалізацію лідерського потенціалу закладів дошкільної освіти: досвід США

Lek 20 04 2120 квітня 2021 р. на кафедрі педагогіки і психології вищої школи НПУ імені М.П. Драгоманова для студентів 1 курсу магістратури освітньо-професійної програми "Педагогічне дорадництво" під науково-методичним супроводом кандидата педагогічних наук, доцента Саюк Валентини Іванівни було проведено аспіранткою ІІ курсу Інституту вищої освіти Дем’яновою Валерією Юріївною лекційне заняття "Вплив університетів на формування та реалізацію лідерського потенціалу закладів дошкільної освіти: досвід США" у формі он-лайн.

Зазначений захід відбувся у межах співпраці НПУ імені М.П.Драгоманова й Інституту вищої освіти НАПН України та проходження асистентської практики здобувачами освіти (PhD) Інституту на кафедрі педагогіки і психології вищої школи.

Під час проведення заняття студентами та здобувачами вищої освіти (PhD) активно обговорювали питання ролі вищої освіти США у формуванні та реалізації лідерського потенціалу закладів дошкільної освіти, можливості упровадження позитивного американського досвіду у вітчизняну систему вищої освіти та практику дошкільної освіти.

В обговоренні заняття брали участь доктор педагогічних наук, доцент, завідувач відділу інтеграції вищої освіти і науки Інституту вищої освіти НАПН України Ю.А.Скиба і здобувачі вищої освіти (PhD) ІІ року навчання О.М.Гулько, В.М.Козуля, З.В.Литвин, В.Е.Повзун, К.Є.Тюхменьова та Н.О.Чепурна. Усі учасники відзначили високий науково-методичний рівень проведеного заняття В.Ю.Дем'яновою.

   
ПнВтСрЧтПтСбНд